tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mantelikeksit

Päätin tehdä ystävälleni syntymäpäiväksi keksejä. Reseptin löysin kirjatorilta löytyneestä kirjasta "Keksit". Muuntelin sitä hieman.

n. 24-28 isoa keksiä (30-35 pientä)

200g kuorittuja manteleita (käytin mantelilastuja)
3 M-kokoista kananmunaa
70g sokeria
1tl vanilijauutetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
230g vehnäjauhoja
sokeria koristeluun

Uuni 190'C ja 150'C

1. Levitin mantelilastut uunipellille ja paahdoin niitä uunissa (190'C) n. 10min kerran käännellen. Otin ne ulos uunista, kun ne olivat kullanruskeita.

2. Vatkasin munat, sokerin ja vanilijauutteen valkeaksi vaahdoksi. (Vaati n.10min vatkaamista.)

3. Lisäsin vaahdon joukkoon jäähtyneet mantelilastut ja kuivat aineet. Taikinasta pitäisi tulla sen verran kiinteää, että sitä pystyy muokkaamaan.

4. Kumosin taikinan jauhotetulle alustalle ja muovasin siitä pitkän ja ohuen pötkön. Nostin pötkön pellille, sirottelin päälle sokeria, ja annoin sen paistua uunissa alatasolla n. 40-45min kunnes se oli kiinteä ja kullanruskea. 

5. Annoin pötkön jäähtyä sen verran, että sen pysty leikkaamaan viipaleiksi.

6. Laitoin uunin 150'C:seen ja pistin vielä viipaleet uunipellille ja paistoin niitä 15-20min, jotta ne olisivat kiinteitä ja kullanruskeita sisältäkin.


Maistoin näitä, ja hyviä olivat. Nämä eivät ole niitä makeimpia keksejä, mutta makeuttahan voi lisätä esim. sirottelemalla enemmän sokeria keksiviipaleiden päälle, ennen kuin ne laittaa uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti