torstai 13. kesäkuuta 2013

Persikka-mango-juustokakku

Ajattelin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa juustokakkua. Lupasin tehdä avomieheni pikkuveljen syntymäpäiville kakkuja ja tämä oli yksi niistä. Pidin tämän kakun tekemisestä, ohjeen löysin Pirkka-lehdestä. (Alkuperäinen ohje neuvoi käyttämään vain mangoa, mutta korvasin osan persikalla.)


12-16 annosta

Pohja:

1 pak (185g) Wilhelmina-keksiä
50g sulaa Valio voita

Täyte:

n. 500g säilykemangoa (korvasin persikalla)
1tl raastettua limetinkuorta (jätin pois, sillä en ollut ostanut vielä raastinta...)
1/2dl limettimehua
1 rkl vanilijasokeria
2 rasiaa (200g x 2) Valio Viola-mangotuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2dl sokeria
2 rkl Valio 3 hedelmän mehua tai vettä

Kiille:

2dl Valio 3 hedelmän mehua
1dl hyytelösokeria


1. (Pohja) Murskasin keksit minigrip-pussissa pieniksi murusiksi ja sekoitin pussissa voin murujen joukkoon. Vuorasin irtopojavuoan pohjan leivinpaperilla ja levitin muruseoksen sille.

2. (Täyte) Valutin persikat hyvin ja soseutin ne. (Limetin kuori pitäisi lisätä tähän soseeseen.) Lisäsin joukkoon limetinmehun, vanilijasokerin ja tuorejuuston. Sekoitin tasaiseksi.





3. Laitoin liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vaahdotin valkuaiset lisäämällä sokerin valkuaisten sekaan pienissä erissä kunnes vaahto oli kuohkeaa eikä valunut, kun kulhon nosti ylösalaisin.

4. Puristin liivatelehdistä veden ja liuotin ne kiehuvaan mehuun. Kaadoin liivateseoksen persikkaseokseen samalla sekoittaen.

5. Lopuksi lisäsin valkuaisvaahdon ja kaadoin täytteen irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Annoin kakun levätä jääkaapissa vuorokauden foliolla peitettynä.

6. (Kiille) Kuumensin mehun kiehuvaksi ja lisäsin hyytelösokerin. Sekoitin seosta huolellisesti ja jäähdytin seosta 4min hiljalleen samalla sekoittaen, jottei seos kuorettuisi. Kaadoin seoksen varovasti kakun päälle ja laitoin kakun jääkaappiin, kunnes kiille oli hyytynyt.

Koristeluun olisin voinut käyttää esimerkiksi vadelmia ja mintunlehtiä, mutta unohdin ostaa niitä.

Olin tyytyväinen tulokseen, varsinkin kun sain tietää, että syntymäpäivävieraatkin nauttivat siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti