
12-16 annosta
Pohja:
1 pak (185g) Wilhelmina-keksiä
50g sulaa Valio voita
Täyte:
n. 500g säilykemangoa (korvasin persikalla)
1tl raastettua limetinkuorta (jätin pois, sillä en ollut ostanut vielä raastinta...)
1/2dl limettimehua
1 rkl vanilijasokeria
2 rasiaa (200g x 2) Valio Viola-mangotuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2dl sokeria
2 rkl Valio 3 hedelmän mehua tai vettä
Kiille:
2dl Valio 3 hedelmän mehua
1dl hyytelösokeria
1. (Pohja) Murskasin keksit minigrip-pussissa pieniksi murusiksi ja sekoitin pussissa voin murujen joukkoon. Vuorasin irtopojavuoan pohjan leivinpaperilla ja levitin muruseoksen sille.


3. Laitoin liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vaahdotin valkuaiset lisäämällä sokerin valkuaisten sekaan pienissä erissä kunnes vaahto oli kuohkeaa eikä valunut, kun kulhon nosti ylösalaisin.
4. Puristin liivatelehdistä veden ja liuotin ne kiehuvaan mehuun. Kaadoin liivateseoksen persikkaseokseen samalla sekoittaen.

6. (Kiille) Kuumensin mehun kiehuvaksi ja lisäsin hyytelösokerin. Sekoitin seosta huolellisesti ja jäähdytin seosta 4min hiljalleen samalla sekoittaen, jottei seos kuorettuisi. Kaadoin seoksen varovasti kakun päälle ja laitoin kakun jääkaappiin, kunnes kiille oli hyytynyt.
Koristeluun olisin voinut käyttää esimerkiksi vadelmia ja mintunlehtiä, mutta unohdin ostaa niitä.
Olin tyytyväinen tulokseen, varsinkin kun sain tietää, että syntymäpäivävieraatkin nauttivat siitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti