Näin kesällä saa torilta ihanaa raparperia - tein siitä hilloa.
n. 2l raparperia palasina
0,5dl vettä
2,5dl hillosokeria
1tl fariinisokeria
1tl kanelia
1. Paloittele raparperit ja laita ne kattilaan.
2. Lisää vesi. Määrä vaikuttaa vähältä, mutta älä laita enempää :)
3. Ala kiehauttamaan rapapereja. Muista sekoittaa tasaisesti etteivät pala pohjaan!
4. Lisää mausteet.
5. Kun raparperit alkavat pehmenemään ja ruskehtumaan ja seos höyryää hieman, lisää hillosokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
6. Anna kiehahtaa vielä n. 5-10min ja jätä jäähtymään. Sekoittele välillä.
7. Purkita hillo kuumennettuihin ja puhtaisiin purkkeihin/rasioihin ja anna jäähtyä. Jääkapissa yön yli olleet hillot ovat valmiita.
-Nam! Itse söin ensimmäisen erän lettujen kanssa juhannuksena sukulaisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti