Tässä taikinassa ei siis ole käytetty kananmunaa.
taikinan tekemiseen 10min + nostatus n. 30min + 20min
paisto 200'C 10-15min
2pss kuivahiivaa (1pss ~11g)
n. 1 kg vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
kardemummaa oman maun mukaan
1tl suolaa
0,5l maitoa (itse käytin kevytmaitoa)
150g sulatettua margariinia
pullien päälle:
vesisokeriseosta (n. 2dl vettä ja 2rkl sokeria)
raesokeria
1. Sekoita kuivahiiva, 4dl jauhoista, sokeri, suola ja kardemumma keskenään kulhossa.
2. Lämmitä maito kattilassa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42'C)
3. Kaada maito kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi esim. vispilällä.
4. Sulata margariini valmiiksi.
5. Lisää jauhoja taikinaan ja sekoita aluksi esim. puukauhalla. Kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista, aloita käsin alustaminen ja jatka jauhojen lisäämistä.
6. Lisää sulatettu margariini taikinaan.
7. Alusta taikinaa käsilläsi ja lisää jauhoja tarvittaessa. Alusta niin kauan, että taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
8. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä n. 30min (tai kunnes kaksikertainen kooltaan).
9. Pyörittele taikinasta pullia ja anna niiden kohota liinan alla vielä n. 20min. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
10. Voitele pullat vesisokeriseoksella ja ripottele raesokeria päälle.
11. Paista uunissa n. 10-15 min uunista riippuen tai kunnes ovat pinnalta kauniin kullankeltaisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti