maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sämpylät

Tein tänään sämpylöitä samasta reseptistä, jota olen käyttänyt jo aiemmin. Lisäsin ohjeeseen vielä kuitenkin lisää jauhoja, jotta sämpylöitä olisi helppo pyöritellä.

6dl kädenlämpöistä vettä

50g hiivaa

2tl suolaa

loraus auringonkukkaöljyä (n. yksi rkl)

1dl auringonkukansiemeniä

2dl kauraleseitä

12-15dl vehnäjauhoja


1. Liuotin hiivan kädenlämpöiseen veteen ja sekoitin kaikki aineet joukkoon, jauhot viimeisenä.

2. Annoin taikinan kohota lämpimässä n. 60min ja pyörittelin siitä sen jälkeen sämpylöitä jauhojen avulla.

3. Annoin sämpylöiden olla uunissa 175'C:ssa n. 15min ja sen jälkeen laskin lämmön 125'C:seen ja annoin sämpylöiden paistua vielä n. 30-40min riippuen, kuinka pehmeäksi halusin sisuksen jäävän.







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti