n. 12 annosta
Pohja:
5 kananmunaa
3dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
kostutukseen 1 1/2dl maitoa (käytin kevytmaitoa)
Täyte ja kuorrutus:
4dl kuohukermaa
1prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
4rkl sokeria
250g mansikoita
2dl mansikkahilloa
1. Vaahdotin kananmunat ja sokerin keskenään. Sekoitin kuivat aineet keskenään ja siivilöin ne taikinaan samalla kevyesti sekoittaen.
3. Kumosin kakun kakkuritilälle hetken jäähtymisen jälkeen ja annoin kakun jäähtyä vielä kunnolla (itse odotin n. 2h, vähempikin olisi riittänyt). Leikkasin kakun kolmeen osaan.


5. Survoin kokonaiset mansikat hillon kanssa sekaisin.

6. Kostutin alimman kakkulevyn maidolla ja leivin puolet mansikkatäytteestä ja kolmasosan kermaseoksesta sen päälle. Toistin saman seuraavalle kerrokselle.

8. Seuraavana päivänä koristelin kakun kesän ensimmäisillä suomalaisilla mansikoilla ja valmistin mansikoiden päälle kakkukiilteen (Tämä ei ole pakollinen vaihe, mutta ohje löytyy hyytelösokeripakkauksesta, 2dl vettä ja 1dl hyytelösokeria.)
9. Käytin säästämäni kermaseoksen kakun koristeluun.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti