Murotaikina
n. 4dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
150g normaalisuolaista voita
n. 1/2dl kylmää vettä
Täyte
6-7 vihreää omenaa (en tiennyt lajista, sillä avomieheni kävi ne ostamassa)
n. 1/2 dl sitruunamehua
1dl sokeria
2tl vanilijasokeria
2-3tl kanelia
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus kaardemummaa
20g voita
1. Aloitin taikinan teon ensimmäisenä, jotta saisin sen jääkaappiin kylmettymään (liian lämpimänä sitä on hankala työstää). Sekoitin kuivat aineet keskenään ja nypin voin joukkoon, jolloin syntyi muroinen seos. Lisäsin vielä kylmän veden, ja sekoitin sen käsillä joukkoon synnyttäen taikinapallon.
3. Jaoin taikinan puoliksi ja toisen puoliskon käytin pohjaan, toisen piirakan päälle. Ensin voitelin vuuan, sitten levitin taikinanpuoliskon sen päälle.
4. Kaadoin omenatäytteen piirakkaan ja kaavin loputkin maustenesteet kulhosta piirakkaan.
6. Uunin laitoin 200'C ja n. 20min kohdalla päällystin piirakan foliolla ettei siitä tulisi liian tumma. 30min kohdalla otin folion pois ja annoin piirakan saada vielä pari minuuttia kauniin värin pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti