tiistai 7. toukokuuta 2013

Ihana omenapiirakka

Olen jo viisi päivää ollut kotona makaamassa sängyllä ja toipumassa flunssasta. Halusin jo monta päivää sitten leipoa jotakin, mutten jaksanut. Tänään ajattelin, että nyt on ihan pakko tehdä jotain. Tässä siis oma versioni omenapiirakasta.

Murotaikina

n. 4dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1tl suolaa
150g normaalisuolaista voita
n. 1/2dl kylmää vettä

Täyte

6-7 vihreää omenaa (en tiennyt lajista, sillä avomieheni kävi ne ostamassa)
n. 1/2 dl sitruunamehua
1dl sokeria
2tl vanilijasokeria
2-3tl kanelia
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus kaardemummaa
20g voita

1. Aloitin taikinan teon ensimmäisenä, jotta saisin sen jääkaappiin kylmettymään (liian lämpimänä sitä on hankala työstää). Sekoitin kuivat aineet keskenään ja nypin voin joukkoon, jolloin syntyi muroinen seos. Lisäsin vielä kylmän veden, ja sekoitin sen käsillä joukkoon synnyttäen taikinapallon.

2. Kuorin ja kuutioin omenat mukaviksi suupaloiksi. Laitoin omenat kulhoon ja sekoitin joukkoon muut aineet.

3. Jaoin taikinan puoliksi ja toisen puoliskon käytin pohjaan, toisen piirakan päälle. Ensin voitelin vuuan, sitten levitin taikinanpuoliskon sen päälle. 

4. Kaadoin omenatäytteen piirakkaan ja kaavin loputkin maustenesteet kulhosta piirakkaan.

5. Taikinan päällystäminen olisi ollut ihan helppo juttu, jos taikinan olisi vain kaulinut ympyräksi, laittanut piirakan päälle ja tehnyt haarukalla muutamia reikiä; mutta aloin taiteilemaan ja päällystäminen vei 45 minuuttia. Nätti siitä kyllä tuli. Olen tyytyväinen.

6. Uunin laitoin 200'C ja n. 20min kohdalla päällystin piirakan foliolla ettei siitä tulisi liian tumma. 30min kohdalla otin folion pois ja annoin piirakan saada vielä pari minuuttia kauniin värin pinnalle.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti