.jpg)
Ainekset, joita tarvitsin:
6dl kädenlämpöistä vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
Loraus auringonkukkaöljyä (n. yksi rkl)
1dl auringonkukansiemeniä
2dl kauraleseitä
10-12dl vehnäjauhoja
1. Liuotin hiivan veteen ja sekoitin yksinkertaisesti kaikki ainekset vain sinne sekaan. Viimeiseksi vehnäjauhot.
2. Taikinasta pitäisi tulla sellaista, että se irtoaa puukauhalla helposti kulhon reunoista, mutta käsiin se jää kiinni. En alustanut taikinaa käsin ollenkaan.
.jpg)
3. Laitoin taikinan kohoamaan n. 60min ajaksi. Tässä välissä äidin kanssa saunaan. :)
.jpg)
4. Muotoilin taikinan kahdeksi leivännäköiseksi keoksi leivinpaperille pellille. Taikina on kovasti käsiin tarttuvaa, kärsivällisyyttä siinä. :) Annoin leipien kohota vielä pellillä sillä aikaa, kun uuni lämpeni 175'C:een.

6. Uunista tultua leivän pinta oli rapea ja sisus mukavan pehmeä. Ehkä liian pehmeä joidenkin makuun, joten pitäkää leipää vaikka se 10min enemmän uunissa. :) Voita päälle ja nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti