perjantai 24. toukokuuta 2013

Vadelma-macaronit

Taas jostain kumman syystä teki mieli leipoa yömyöhään.

Macaronit: (n. 25-35kpl riippuen koosta)

60g mantelijauhoja
110g tomusokeria
2 munankeltuaista
20g hienosokeria
elintarvikeväriä

Täyte:
margariinia (n. 30g)
tomusokeria (vajaa dl)
vadelmahilloa (oman maun mukaan)

1. Erottelin munanvalkuaiset kuppiin ja laitoin ne jääkaappiin jäähtymään.

2. Siivilöin mantelijauhon ja tomusokerin pellille ja laitoin uuniin n. 6min ajaksi 150'C:seen. Otin uunista ulos ja annoin jäähtyä.

3. Vatkasin jäähtyneen munankeltuaisen kovaksi vaahdoksi (ei valu kun kulhon nostaa pään päälle) ja lisäsin sen vaahtoutuessa hienosokerin sekaan hyvin vatkaten. Lopuksi lisäsin punaista elintarvikeväriä sen verran, että seoksesta tuli vaaleanpunaista.

4. Siivilöin jäähtyneen mantelijauho-tomusokeri -seoksen hiljalleen munavaahdon sekaan hellävaroen lastalla sekoittaen. 







5. Lusikoin taikinan pursotinpussiin ja pursotin pellille suurin piirtein samankokoisia pallukoita.

6. Annoin macaronien olla pellillä yli tunnin, jotta niihin muodostuisi kuori päälle. Vasta tämän jälkeen laitoin macaronit uuniin 150'C:seen n. 10 minuutiksi.

7. Annoin macaronien jäähtyä pellillä kunnolla, ennen kuin aloin niitä nostelemaan tai liikuttelemaan (muuten macaron saattaa jäädä kiinni leivinpaperiin ja paperista irtoaa vain macaronin yläosa).

8. Vatkasin margariinin pehmeäksi massaksi ja lisäsin tomusokerin joukkoon. Syntynyt seos on murumaista. Lisäsin siihen vadelmahilloa niin, että täyte maistuisi kunnolla vadelmalta.

9. Sivelin nokareen täytettä macaronin puolikkaalle ja painoin toisen sitä vasten. 


Tästä erästä ei nyt kaikkein kaunein tullut, mutta makuhan on tärkein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti