Macaronit: (n. 25-35kpl riippuen koosta)
60g mantelijauhoja
110g tomusokeria
2 munankeltuaista
20g hienosokeria
elintarvikeväriä
Täyte:
margariinia (n. 30g)
tomusokeria (vajaa dl)
vadelmahilloa (oman maun mukaan)
1. Erottelin munanvalkuaiset kuppiin ja laitoin ne jääkaappiin jäähtymään.


4. Siivilöin jäähtyneen mantelijauho-tomusokeri -seoksen hiljalleen munavaahdon sekaan hellävaroen lastalla sekoittaen.
5. Lusikoin taikinan pursotinpussiin ja pursotin pellille suurin piirtein samankokoisia pallukoita.

7. Annoin macaronien jäähtyä pellillä kunnolla, ennen kuin aloin niitä nostelemaan tai liikuttelemaan (muuten macaron saattaa jäädä kiinni leivinpaperiin ja paperista irtoaa vain macaronin yläosa).
8. Vatkasin margariinin pehmeäksi massaksi ja lisäsin tomusokerin joukkoon. Syntynyt seos on murumaista. Lisäsin siihen vadelmahilloa niin, että täyte maistuisi kunnolla vadelmalta.
9. Sivelin nokareen täytettä macaronin puolikkaalle ja painoin toisen sitä vasten.

Tästä erästä ei nyt kaikkein kaunein tullut, mutta makuhan on tärkein!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti