maanantai 6. toukokuuta 2013

Appelsiini-macaronit



n. 20 pientä macaronia

60g munanvalkuaista
60g mantelijauhetta
110g tomusokeria
20g hienosokeria
-oranssia elintarvikeväriä

Täyte:

Voikreemi + appelsiinimarmeladia oman maun mukaan


Laita uuni 150'C.
Siivilöi tomusokeri-mantelijauhe-seos leivinpaperille uunipellille keoksi ja laita uuniin 5-7 minuutiksi. Nosta sitten jäähtymään.

Vatkaa kylmät munanvalkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja kun ne alkavat vaahtoutua, lisää hieman kerrallaan hienosokeri sekaan koko ajan vatkaten.

Värjää tässä kohtaa valkuaisvaahto elintarvikevärillä. Muista, että väri vaalenee paistettaessa! Sekoita tasaiseksi.

Siivilöi sitten jäähtynyt tomusokeri-mantelijauhe-seos valkuaisvaahtoon ja sekoita ne keskenään vaikkapa nuolijalla.

Taikina on valmis! Täytä sillä pursotinpussi ja tee tasaiselle leivinpaperilla päällysetetylle uunipellille samankokoisia pyörylöitä. Anna tämän jälkeen macaronien levätä vähintään tunti huoneenlämmössä, jotta niihin muodostuu kuori.


Paista 10 minuuttia 150'C:ssa. ~Uunista tulleet macaronit aiheuttavat joskus päänvaivaa; miten saan ne irrotettua kunnolla leivinpaperilta? Parhaimmaksi keinoksi on tullut, että annan macaronien jäähtyä kunnolla, ennenkuin alan niihin koskea. Jotkut suosittelevat veden valuttamista leivinpaperin alle, kun macaronit tulevat uunista - muodostuvan vesihöyryn pitäisi irrottaa macaronit leivinpaperilta - itse koin tämän keinon hieman hankalaksi ja sottaiseksi. 

Valmista voikreemi ja lisää siihen marmeladi oman maun mukaan. Itse käytän voikreemiin vain voita, tomusokeria ja tilkan maitoa.

Sivele puolikkaalle macaron-keksille täytettä ja paina puoliskot yhteen. Sitten napostelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti