torstai 17. lokakuuta 2013

Rapea kaura-auringonkukkaleipä

Päätin kaupassa käymisen sijaan tehdä leivän tänään itse. Tästä leivästä tuli ihanan rapea, kun uuniin laittoi vesikupin leivän viereen. :)

Kokeilin myös saamaani monitoimikonetta, joten tätä taikinaa en itse vaivannut. Käsinkin se kyllä varmasti onnistuu.

1 leipä:

9dl sämpyläjauhoja
1 pussi kuivahiivaa (11g)
2,5 tl suolaa
25g mantelilastuja (tai muita pähkinöitä oman maun mukaan)
1,5dl kaurahiutaleita
kourallinen auringonkukansiemeniä
3dl lämmintä vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään: jauhot, hiiva, suola, mantelilastut, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet.

2. Lisää vesi jauhoseokseen ja vaivaa taikinaa kunnes se on kiinteää ja irtoaa kulhosta sekä käsistä.

3. Anna taikinapallon nousta lämpimässä paikassa n. 20min.

4. Vaivaa taikinaa vielä hieman jauhotetulla alustalla. 

5. Muotoile taikinapallosta leivän näköinen pötkö (tai muutama iso sämpylä).

6. Laita uuni kuumenemaan 240'C:een ja anna leivän levätä uunipellillä uunin lämpenemisen ajan. Voit viillellä leivän päälle muutamia viiltoja kaunistamaan sitä.

7. Paista leipää n. 20 - 30 min uunista riippuen, kunnes se on saanut väriä ja kumahtaa mukavasti koputtaessa. (Lisää uuniin leivän viereen vesikuppi - se tekee leivästä rapean.)

8. Anna leivän levätä hetki uunista tultuaan. 

Itse nautin leivän hyvän voin kera :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti