torstai 21. marraskuuta 2013

Tiikerikakku

Siskoni oli kylässä ja päätimme tehdä tiikerikakkua vanhemmillemme. :)

200g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
0,5dl maitoa

1dl perunajauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
2tl vanilijasokeria
2tl leivinjauhetta

2rkl kaakaojauhetta
2rkl maitoa

mahd. sitruunauutetta

1. Vatkaa margariini ja sokeri  keskenään kuohkeaksi seokseksi.

2. Jatka vatkaamista ja lisää munat yksitellen. Vatkaa ne hyvin joukkoon niin että seos on tasaista. Lisää lopuksi 0,5dl maitoa ja vatkaa sekin joukkoon.

3. Sekoita kuivat aineet (ei vielä kaakaojauhetta!) keskenään ja lisää ne pienissä erissä margariini-sokeri-muna-maito- seokseen ja vatkaa hyvin sekaisin.

4. Laita uuni kuumenemaan 170'C:seen. Jaa taikina puoliksi ja sekoita toisessa kulhossa toiseen erään kaakaojauhe ja maito. (Voit tässä vaiheessa sekoittaa vaaleaan taikinaan myös sitruunauutetta/sitruunan kuorta halutessasi.)

(Jos takina on liian paksua, voit lisätä tilkan maitoa sekaan)

5. Voitele kakkuvuoka ja kaada pohjalle pieni kerros vaaleaa taikinaa. Tasaa sen pinta.
 
Lisää sitten kaikki kaakaotaikinasta ja tasoita.

Lopuksi vielä loput vaaleasta taikinasta kaakaotaikinan päälle. Tasoita.

6. Laita kakku uuniin n. 35 - 45 minuutiksi ja nosta sitten jäähtymään. Voit kokeilla kypsyyttä vaikkapa hammastikulla.

Itse pidän hieman raaemmasta sisuksesta kuivakakuissa, joten annan tämän kakun olla uunissa yleensä n. 35-40 minuuttia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti