
500g vehnäjauhoja
500g täysjyväjauhoja
22g kuivahiivaa (11g=1 pussi)
2rkl sokeria
1rkl suolaa
650ml lämmintä vettä
erilaisia siemeniä (kurpitsa, auringonkukka...)
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot, hiiva, sokeri, suola)
2. Lisää joukkoon puolet vedestä ja vaivaa käsin. Lisää loput vedestä ja alusta taikinaa hyvällä alustalla (tai isossa kulhossa) kunnes se irtoaa käsistä ja alustasta/kulhosta. Lisää jauhoja tarvittaessa.
3. Anna taikinan kohota liinan alla 30min kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan.
4. Vaivaa taikinaa ja lisää joukkoon siemeniä. (esim. iso kourallinen)
5. Muotoile sämpylöitä pellille leivinpaperin päälle.
6. Anna sämpylöiden kohota liinan alla taas väh. 30min.
7. Voitele sämpylöitä vedellä esim. pullasudin kanssa. Lisää päälle siemeniä. (Saat sämpylöistä vieläkin rapeampia pinnalta, jos laitat uunin pohjalle uuninkestävään astiaan vettä.)
8. Paista uunissa 180'C noin 15-20min uunista riippuen tai kun sämpylät ovat kauniin kullanruskeita. Voit testata kypsyyden leikkaamalla yhden sämpylän halki. (Me jouduimme pitämään sämpylöitä hieman kauemmin uunissa, sillä uunini on kökkö.)
9. Nauti tuoreina ja rapsakoina voin kera :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti