lauantai 6. syyskuuta 2014

Mansikkaiset tuulihatut

Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa tuulihattuja. Mielestäni ne onnistuivat erittäin hyvin! :)

2dl vettä
80g voita
1½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

1. Kiehauta vesi ja voi kattilassa.

2. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti seosta kunnes massa irtoaa kattilan reunoilta.

3. Kumoa seos toiseen astiaan ja anna kunnolla jäähtyä.

4. Lisää kananmunat yksitellen seoksen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten, kunnes massa on tasaista ja sileää.

5. Laita taikina pursotinpussiin (itse käytin minigrippussia johon leikkasin reiän) ja pursota nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.

6. Paista uunin keskitasolla 225'C noin 20 minuuttia kunnes tuulihatut ovat kohonneet ja kauniisti ruskettuneet. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen!

7. Anna tuulihattujen jäähtyä ennen kuin pursotat mahdolliset täytteet sisään.

Mansikka-vispikermatäyte:

2,5dl vispikermaa vispattuna
200g vanilijarahkaa
2rkl tomusokeria
1,5dl mansikkamurskaa                                           Sirottele tomusokeria tuulihattujen päälle.

1. Vispaa vispikerma kuohkeaksi.
2. Sekoita rahka ja tomusokeri joukkoon.
3. Lisää mansikkamurska. (Tämän kannattaa olla sileää koostumukseltaan, sillä jos haluaa pursottaa täytteen tuulihattujen sisään, isot mansikanpalat saattavat tukkia pursottimen. Nimimerkillä: tämä tuli koettua.)
4. Pursota täyte tuulihaattujen sisään pohjan kautta. Kannattaa tehdä tämä vaihe juuri ennen tarjoilua, etteivät ne kostu liikaa. (Vaikka ei se minua haitannutkaan, olivat hyviä siltikin.) :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti